Σύνδεση
Υπηρεσίες Βίντεο
Οδηγίες Αναφορά προβλήματος Όροι χρήσης Επικοινωνία Σχετικά Στατιστικά
Ζωντανές μεταδόσεις Βιντεοθήκη Εκπαιδευτικά κανάλια
Επισκεφθείτε την αναβαθμισμένη πλατφόρμα βίντεο υπηρεσιών στο vod-new.sch.gr

Αναπαραγωγή του βίντεο με Flash Player
«Αποστολές στο διάστημα»

Δημιουργός : lydkostopo
Ημερομηνία ανάρτησης : 20/6/2011, 18:55
Διάρκεια : 00:04:11
Κατηγορίες : Διάφορα

Οι μαθητές του τμήματος Α1 του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος επέλεξαν για την διακόσμηση της τάξης τους το θέμα: «Αποστολές στο διάστημα». Στην τάξη τους έχουν αληθινές εικόνες από το τηλεσκόπιο HUBBLE της ΝΑSA, ένα μικρό μοντέλο πλανητάριου, ενώ εστιάσανε την προσοχή τους σε διαστημικές αποστολές στις οποίες πήραν μέρος ζώα, ανοίγοντας στους ανθρώπους το δρόμο για επανδρωμένα διαστημικά ταξίδια. Οι λόγοι για τους οποίους διαλέξανε αυτό το θέμα ήταν:
• Η μαγεία και το μυστήριο που έχει η εξερεύνηση του διαστήματος.
• Η ανάγκη να ενημερωθούνε γι’ αυτές τις άγνωστες αποστολές αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προσφορά αυτών των πλασμάτων στην δική μας πρόοδο και τεχνολογία.
Όποιος έρθει στην τάξη τους μπορεί από την είσοδο κιόλας να διαβάσει πληροφορίες για διαστημικές αποστολές. Στους τοίχους έχουνε αφίσες από το διάστημα που απεικονίζουν τη Γη και άλλους πλανήτες, σπειροειδείς γαλαξίες, νεφελώματα, τη σελήνη, τεχνητούς δορυφόρους, αστροναύτες και διαστημόπλοια. Οι περισσότερες από τις αφίσες είναι αληθινές φωτογραφίες από το καλύτερο τηλεσκόπιο που υπάρχει, το διάσημο Hubble της ΝΑSA. Κάτω από τις αφίσες έχουνε πολλές πληροφορίες που τις μελετήσανε με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου το οποίο έπρεπε να συμπληρώσουνε κατά ομάδες. Έτσι μάθανε απλές αλλά βασικές έννοιες, όπως τι είναι οι γαλαξίες και από τι αποτελούνται, την απόσταση των πλανητών από τον Ήλιο, τι διαφορά έχουν οι πλανήτες από τα άστρα, από πού παράγεται η θερμότητα στον Ήλιο και πολλά άλλα. Δημιούργησαν δανειστική βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά και επιστημονικά βιβλία σε σχέση με το σύμπαν καθώς και εγκυκλοπαίδειες. Στη βιβλιοθήκη τοποθετήσανε τηλεσκόπιο και ένα μοντέλο πλανητάριου που προβάλλει τους αστερισμούς στην οροφή της τάξης. Φουσκώσανε ειδικά μπαλόνια-πλανήτες τα οποία κρεμάσανε από την οροφή της τάξης ενώ στη μέση όλων δεσπόζει ο Ήλιος.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λυδία Κωστοπούλου ΠΕ04.04


Δραστηριότητα του βίντεο

Προβολές : 4092 (741ο σε κατάταξη)
Αξιολόγηση :
  • 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.17/5 (206 ψήφοι)

Μοιραστείτε το


Συζήτηση για το βίντεο

Τα σχόλια επιτρέπονται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες