Σύνδεση
Υπηρεσίες Βίντεο
Οδηγίες Αναφορά προβλήματος Όροι χρήσης Επικοινωνία Σχετικά Στατιστικά
Ζωντανές μεταδόσεις Βιντεοθήκη Εκπαιδευτικά κανάλια
Επισκεφθείτε την αναβαθμισμένη πλατφόρμα βίντεο υπηρεσιών στο vod-new.sch.gr

Βοήθεια Πλήρης οθόνη

Τελευταία Podcasts
Πληροφορίες μετάδοσης


Πρόγραμμα μετάδοσης

15/11 07:30 | Μαθητικό Ραδιόφωνο


Εuropean School Radio
Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο
Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, Εuropean School Radio, ESR esradio.mysch.gr είναι μια πρωτότυπη δράση η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία και θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα.
 
Το Εuropean School Radio, ESR,  είναι ένα Δίκτυο Σχολείων, εκατοντάδων δημόσιων και ιδιωτικών της Ελλάδας αλλά και ευρωπαϊκών, κάθε τύπου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο οποίο οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες παράγουν ραδιοφωνικές εκπομπές και μεταδίδουν μέσω ενός πλήρους 24ωρου προγράμματος ραδιοφωνικού σταθμού, με χαρακτήρα ταυτόχρονα ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και συνάμα εκπαιδευτικό.
 
Δείτε εδώ τα σχολεία που συμμετέχουν στην οικογένεια του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου.

------------------------------------------
Εναλλακτικές εφαρμογές για την παρακολούθηση: 
- H Παρακολούθηση μπορεί να γίνει και μέσω της εφαρμογής VLC με την εισαγωγή της ακόλουθης διεύθυνσης: http://vod.sch.gr:8181/pilot-esr-sch-gr στο vlc επιλέγοντας από το μενού το (Ανοιγμα ροής δεδομένων δικτύου...) (Open Network…). Για την αναπαραγωγή της ροής βίντεο και ήχου μέσω της εφαρμογής VLC υποστηρίζεται μέχρι την έκδοση VCL 2.0.8. Προηγούμενες εκδόσεις vlc μπορείτε να βρείτε στο :
http://download.videolan.org/pub/videolan/vlc/